fbpx
13.9 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Καρύδια – Ευεργετικές ιδιότητες

Τα καρύδια είναι ένας από τους πιο γευστικούς και τραγανούς ξηρούς καρπούς. Εκτός όμως από τη γεύση πολύ σημαντικά είναι και τα οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό μας.

 Η όψη τους που εσωτερικά μοιάζει με ανθρώπινο εγκέφαλο είναι και η αιτία που τα καρύδια αποκαλούνται σύμβολο της “διανόησης”.

Είναι γνωστά για τα θρεπτικά συστατικά τους αλλά κυρίως για τα Ω3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στη βελτίωση της υγείας. Επίσης, περιέχουν ένα σύνολο από βιταμίνες αντιοξειδωτικά και μέταλλα. Ο συνδυασμός αυτός βοηθάει στην καλύτερη εγκεφαλική λειτουργια και στην μείωση φλεγμονής στον εγκέφαλο.

Μια πολλή χρήσιμη ιδιότητα για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι ότι η τακτική κατανάλωση καρυδιών μειώνει την LDL (κακή χοληστερόλη) και αυξάνει τη HDL(καλή χοληστερόλη). Αυτό σημαίνει ότι το βοηθούν στη μείωση των καρδιαγγειακών προβλημάτων και των παθήσεων που καταλήγουν σε έμφραγμα, ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τέλος, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες τα καρύδια έχουν μεγαλύτερο ποσοστό από πολυφαινόλες σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς πράγμα που σημαίνει ότι βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες.

Θρεπτική Αξία 30 g

Θερμίδες185 Kcal
Λιπαρά18.5 g
Πρωτεΐνες4.3 g
Σάκχαρα0.7 g
Υδατάνθρακες3.9 g
Φυτικές Ίνες1.9 g

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Καιρός

Athens
scattered clouds
13.9 ° C
14.7 °
12 °
69 %
1kmh
40 %
Πε
14 °
Πα
17 °
Σα
18 °
Κυ
18 °
Δε
15 °

Ακολουθήστε Μας

1,481ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πιο Δημοφιλή