fbpx
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία : Ρωσική Εισβολή τα ξημερώματα

Η Ρωσία έκανε το μεγάλο βήμα, εισβάλοντας στην Ουκρανία και δίνοντας έτσι το σήμα της έναρξης του πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Ουκρανία υπάρχει αναβρασμός και πλήθος κόσμου προσπαθεί να βρει καταφύγιο ή και να φύγει από τη χώρα.

Ο Πούτιν με διάγγελμα του τα ξημερώματα ανακοίνωσε τη “στρατιωτική επιχείρησή” που θα ακολουθήσει. Οι Ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν από τρια διαφορετικά σημεία στην Ουκρανία με την υποστήριξη της Λευκορωσίας.

Η Ρωσία μπήκε στα σύνορα της Ουκρανίας με σκοπό να απελευθερώσει τους Ρωσόφωνους που κατοικούν εκεί. Σύμφωνα με την Μόσχα αυτό αποφασίστηκε έπειτα από την πρόθεση του Κιέβου να καθαρίσει τους Ρωσόφωνους της περιοχής. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις απ ότι φαίνεται ο Ουκρανικός Στρατός υποχωρεί και οι περιοχές Ντονμπάς και Λουχάνσκ έχουν περάσει στα χέρια των Ρώσων.

Από την πλευρά της η Ρωσία δηλώνει ότι δεν απειλεί άμαχους και στοχεύει μόνο σε Ουκρανικά στρατεύματα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Το Κίεβο από την άλλη ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εισβολή “ευρείας κλίμακας” από τη Ρωσία. Υπάρχουν εκρήξεις σε μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας όπως το Χάρκοβο, την Οδησσό, το Κίεβο και τη Μαριούπολη. Στις περιοχές αυτές υπάρχουν και αρκετά Ελληνόφωνα χωριά.

Και ενώ η Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ ανακοινώνουν μέτρα κυρώσεων για τη Ρωσία, η ίδια προχωράει σε πόλεμο και μάλιστα προειδοποιεί για τις συνέπειες όσων βρεθούν απέναντι της.

Το ΝΑΤΟ συνεδριάζει εκτάκτως αύριο με της ανακοινώσεις τύπου να γίνονται αύριο στις 13.30 ώρα Ελλάδος.

Η σημερινή μέρα θα μείνει στην ιστορία καθώς αποτελεί μια από τις χειρότερες μέρες της ιστορίας της Ευρώπης. Η στάση της Ευρώπης από εδώ και πέρα είναι καθοριστική για την ιστορία της και τα σύνορά της. Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις έχει επίσης το ΝΑΤΟ αλλά και η στάση των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Καιρός

Athens
clear sky
22.2 ° C
23.5 °
20.2 °
37 %
7.2kmh
0 %
Δε
21 °
Τρ
21 °
Τε
21 °
Πε
23 °
Πα
25 °

Ακολουθήστε Μας

1,481ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Μεγάλη Δευτέρα

Πιο Δημοφιλή