fbpx
18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ευρωπαϊκή ημέρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων

Κάθε χρόνο στις 28/01 γιορτάζουμε την ευρωπαϊκή ημέρα προστασίας δεδομένων. Η γιορτή αυτή θεσπίστηκε με σκοπό να γίνει γνωστός ο όρος των προσωπικών δεδομένων στους Ευρωπαίους πολίτες. 

Στις μέρες μας η χρήση του διαδικτύου πολλές φορές παραβιάζει και ακυρώνει την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων. Είναι δικαίωμα μας να διαφυλάξουμε όλα αυτά τα δεδομένα που μας αφορούν και αυτό αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα μας το οποίο μπορεί να διαφυλάξει και μια πληθώρα από άλλα δικαιώματα όπως η ελευθερία του λόγου κ.λπ. 

Οτιδήποτε λοιπόν έχει σχέση με προσωπικά μας χαρακτηριστικά  που μπορούν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με  με φυσικά χαρακτηριστικά και στοιχεία αναγνώρισης, εκπαίδευσης, εργασίας καθώς επίσης και οποιασδήποτε ατομικής συμπεριφοράς πρέπει να διαφυλάσσονται και να μην κοινοποιούνται ποτέ χωρίς την έγκριση μας. 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους διάφοροι οργανισμοί μπορούν να αποσπάσουν δεδομένα γι’ αυτό και η θέσπιση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων (General Data Protection Regulation) είναι καθοριστικής σημασίας. Ο τρόπος που αποθηκεύονται και επεξεργάζονται τα προσωπικά μας δεδομένα έχει αλλάξει καθώς επίσης και η δική μας ενημέρωση όταν αυτό γίνεται μέσω του διαδικτύου ή διάφορων άλλων εφαρμογών .

Εσύ ήσουν ένα ενήμερος Ευρωπαίος πολίτης σχετικά με την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων ; 

Είναι αυτό ένα θέμα που σε προβληματίσει όσο περνάει ο καιρός και αλληλεξάρτηση μας με το διαδίκτυο γίνεται όλο και μεγαλύτερη ; 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Καιρός

Athens
scattered clouds
18.1 ° C
19.6 °
17 °
66 %
6.7kmh
40 %
Πα
18 °
Σα
19 °
Κυ
21 °
Δε
22 °
Τρ
24 °

Ακολουθήστε Μας

1,481ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πιο Δημοφιλή