Οι 10 καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών

2065

Επειδή οι μέρες είναι δύσκολες και πολύ κρύες προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μια λίστα με τις καλύτερες κωμωδίες που θα σας κάνουν να περάσετε ευχάριστα. Είναι από διάφορες δεκαετίες, διαχρονικές ενώ τις διαλέξαμε με γνώμονα τις ερμηνείες και το ξεχωριστό σενάριο έτσι ώστε να δείτε κάτι που θα σας μείνει.

10Μοντέρνοι καιροί 1936

Οι Μοντέρνοι Καιροί είναι κινηματογραφική ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν που γυρίστηκε το 1936. Στην ταινία εμφανίζεται ο γνωστός αλητάκος με το χαρακτηριστικό καπέλο και μουστάκι, ο οποίος αγωνίζεται να επιβιώσει στον μοντέρνο, βιομηχανοποιημένο κόσμο.

9Επιστροφή στο μέλλον

Το Back to the Future είναι ένα αμερικανικό franchise κωμωδίας επιστημονικής φαντασίας που γράφτηκε από τους Robert Zemeckis και Bob Gale, σε σκηνοθεσία του Zemeckis

8Το κεντρί 1973

Το Κεντρί είναι γκανγκστερική περιπέτεια παραγωγής 1973, σε σκηνοθεσία Τζορτζ Ρόι Χιλ. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Πωλ Νιούμαν, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ κι ο Ρόμπερτ Σο.

7Άθικτοι 2011

Οι Άθικτοι είναι γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό, που κυκλοφόρησε το 2011. Το σενάριο βασίζεται στη ζωή του Φιλίπ Ποζό ντι Μποργκό, τετραπληγικό μετά από ατύχημα από το 1993 και την αναπάντεχη φιλία του με τον Αμπντέλ Γιασμίν Σελού, συνοδό-νοσοκόμο του

6Οι τρεις ηλίθιοι 2009

Οι ήρωες της ιστορίας είναι τρεις φοιτητές της σχολής μηχανικών του Imperial College of Engineering που είναι από τα καλύτερα κολέγια της Ινδίας και μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο στην φοιτητική εστία. 

5S.O.S. Πεντάγωνο καλεί Μόσχα 1964

Το S.O.S Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα ή Πώς έμαθα να πάψω να ανησυχώ και να αγαπώ τη βόμβα, περισσότερο γνωστή ως Dr. Strangelove, είναι ταινία πολιτικής σάτιρας και μαύρη κωμωδία του 1964, σε σκηνοθεσία και παραγωγή Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

4Αμαντέους 1984

Ο Αντόνιο Σαλιέρι πιστεύει πως η μουσική του Μότσαρτ είναι θεϊκή και εύχεται να ήταν κι αυτός το ίδιο καλός για να δοξάσει το Θεό με τις συνθέσεις του. Όμως αδυνατεί να καταλάβει γιατί ο Θεός έδωσε όλο αυτό το ταλέντο στον Μότσαρτ και όχι στον ίδιο, και σύντομα η ζήλια τον τρελαίνει. Αποφασίζει να τον καταστρέψει με κάθε τρόπο και κόστος

3Φιλανθρωπία 2002

 Ο Οβίντιου είναι ένας τριαντάχρονος δάσκαλος που όνειρό του είναι κάποια μέρα να γίνει ένας επιτυχημένος συγγραφέας. Ερωτεύεται την Ντίνα, μια γλυκιά εικοσάρα.

2Μερικοί το προτιμούν καυτό 1959

Το Μερικοί το προτιμούν καυτό (πρωτότυπος τίτλος: Some Like it Hot) είναι μία αισθηματική κωμική ταινία του 1959, σε σκηνοθεσία, παραγωγή και σενάριο Μπίλι Γουάιλντερ και με πρωταγωνιστές τους: Μέριλιν Μονρόε, Τόνι Κέρτις και Τζακ Λέμον.

1PK 2014

Ένας ξένος περιφέρεται σε μια πόλη κάνοντας ερωτήσεις που κανείς ποτέ δεν τόλμησε να θέσει. Ο γνωστός από τα αρχικά του P.K., με τις αθώες ερωτήσεις του και την παιδιάστικη περιέργειά του, θα βρεθεί σε ένα ταξίδι αγάπης, γέλιου και
αποχαιρετισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ