fbpx
13.9 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Ταινία: Μικρά Αγγλία

Η Μικρά Αγγλία είναι μια αξιόλογη ελληνική ρομαντική – δραματική ταινία του 2013 με σκηνοθέτη τον Παντελή Βούλγαρη. Πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ταινία έχουν η Πηνελόπη Τσιλίκα, η Σοφία Κόκκαλη, η Αννέζα Παπαδοπούλου και ο Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Σε μια τετραμελή οικογένεια που ο άντρας λείπει για καιρό όντας ναυτικός, η γυναίκα διαχειρίζεται τα χρήματα που της στέλνει και εκτός από την καλή ζωή που έχει με τις κόρες της καταφέρνει να χτίσει και μια διώροφη πολυκατοικία. Μόλις ολοκληρώνει τα σπίτια και από τη στιγμή που τα κορίτσια της έφτασαν σε ηλικία γάμου αποφασίζει να τα παντρέψει.

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Άνδρο στα χρόνια του Μεσοπολέμου. Το επάγγελμα του ναυτικού κυριαρχεί και κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον έναν από του άντρες της να ταξιδεύει. Για τους ναυτικούς κάθε λιμάνι αποτελεί και μια ξεχωριστή ιστορία με πολλούς από αυτούς να έχουν διπλή ζωή. Η γυναίκες και τα παιδιά τους στη στεριά, με τα χρήματα που έστελναν οι άντρες είχαν μια καλή ζωή για τα χρόνια εκείνα.

Η μεγάλη κόρη η Ούρσα είναι ερωτευμένη από πολύ μικρή με τον Σπύρο που όμως δεν είναι ακόμα καπετάνιος άρα η μητέρα της αποφασίζει να την παντρέψει με κάποιον άλλον πιο καταξιωμένο. Παρά των έρωτα τους η Ούρσα παντρεύεται ενώ εκείνος λείπει σε ταξίδι.

Ο χρόνος κυλάει γρήγορα και ο Σπύρος επιστρέφει στο νησί ως καπετάνιος. Πληγωμένος από τον γάμο της αγαπημένης του αποφασίζει και εκείνος να παντρευτεί και να προχωρήσει στη ζωή του.

Η μητέρα των κοριτσιών με μόνη σκέψη να έχουν οι κόρες της μια καλή ζωή, και αγνοώντας τα συναισθήματα τους παντρεύει και τη δεύτερη κόρη της τη Μόσχα. Η μικρή της κόρη φαίνεται να είναι πιο συγκαταβατική και ικανοποιημένη από τον σύζυγο που διάλεξε η μητέρα της και προσπαθεί με χαρά να χτίσει τη δική της οικογένεια σε αντίθεση με την αδερφή της.

Οι ζωές των κοριτσιών είναι παράλληλες όμως επισκιάζονται από μια τραγική σύμπτωση. Οι δύο αδερφές ήταν πάντα αγαπημένες όμως δε μοιραζόταν τα μυστικά τους και αυτό ήταν το πιο μοιραίο από τα λάθη τους. Τελικά, η αξία των χρημάτων είναι αυτή που μένει αναλλοίωτη στο χρόνο και μπορεί να διορθώσει το κάθε τι; Πόσα λάθη μπορεί να συγχωρήσει κάποιος και να δείξει στοργή και φροντίδα σε εκείνους που αγαπάει πραγματικά;

Πόσο δύσκολα μπορεί να σβήσει ένας πραγματικός έρωτας;  

Όλα αυτά είναι αναπάντητα ερωτήματα που θα σας προβληματίσουν και θα σας βάλουν σε σκέψεις βλέποντας αυτή την ταινία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Καιρός

Athens
scattered clouds
13.9 ° C
14.7 °
12 °
69 %
1kmh
40 %
Πε
14 °
Πα
17 °
Σα
18 °
Κυ
18 °
Δε
15 °

Ακολουθήστε Μας

1,481ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πιο Δημοφιλή