fbpx
13.9 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Ταινία: Το ποτάμι κυλά ανάμεσά μας 1992

Μια από τις πιο συγκινητικές ταινίες που αξίζει κάποιος να δει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. H ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Robert Redford και οι συγγραφείς είναι ο Norman Maclean και ο Richard Friedenberg. Πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν ο Craig Sheffer που υποδύεται τον Norman Maclean, ο Brad Pitt που υποδύεται τον Paul Maclean και ο o Tom Skerritt που στην ταινία είναι ο πατέρας των δύο προηγούμενων, Rev. Maclean

Η ταινία ξεκινάει με τα πρώτα βήματα της ζωής δύο μικρών αγοριών μιας οικογένειας στην περιοχή Μοντάνα. Ο πατέρας τους που στο επάγγελμα ήταν πάστορας και η μητέρα τους τα μεγαλώνουν με αγάπη όπως παρά την καλή ανατροφή που τους δίνουν τελικά στη ζωή μεγάλη σημασία έχει και η προσωπικότητα.

 Ο μεγάλος γιος της οικογένειας ο Νorman από μικρός βαδίζει στα χνάρια της οικογένειας του. Έχοντας σαν πρότυπο τους γονείς του μόλις ολοκληρώνει τις σπουδές του και βρίσκει εργασία φτιάχνει τη δική του οικογένεια με την όμορφη Jessie. Μετακομίζει μαζί της και κάνει μια νέα αρχή βασισμένη στην αγάπη παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή φαίνεται ότι η αγαπημένη του δεν ανήκει και στην καλύτερη οικογένεια. 

Τα δύο αδέλφια μεγαλώνουν μαζί και ο ένας φροντίζει τον άλλον. Αλληλοϋποστηρίζονται σε κάθε στιγμή της ζωής τους. Ο μικρός αδερφός πάντα ήταν πιο τολμηρός και προσπαθούσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων. Μεγαλώνοντας λοιπόν σε αντίθεση με τον μεγάλο του αδερφό αποφασίζει να μείνει στα όριο της μικρής τους πόλης και να κάνει καριέρα ως δημοσιογράφος. Ο Paul με τη δουλειά τους αλλά και με τις πράξεις του καταφέρνει να γίνει μια διασημότητα στην περιοχή. 

Καθώς αρέσκεται να ζει στα άκρα και χωρίς τη γνώση του αδερφού του ο οποίος έλειπε για τις σπουδές του μπλέκει με τα χαρτιά και με τον υπόκοσμο της περιοχής κάτι που φαίνεται καθοριστικό για τη μετέπειτα πορεία της ζωής του.

Ο Normal προσπαθεί να τον βοηθήσει και να τον πάρει μαζί του για να κάνει μια νέα αρχή όμως ο Paul έχει πάρει τις αποφάσεις του γνωρίζοντας τους κινδύνους. Παρόλο που τον αγαπάει σέβεται την απόφαση αυτή και την άρνηση του δεχτεί την όποια βοήθεια του.

Η σχέση των δύο παιδιών στηρίζεται σε βαθιές αξίες που έχουν λάβει από την οικογένεια τους. 

Η αγαπημένη δραστηριότητα του πατέρα τους που γίνεται και μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες τους, το ψάρεμα, τους γεμίζει με αναμνήσεις και όμορφες στιγμές.

Το ψάρεμα πέστροφας στο ποτάμι και όλες οι όμορφες στιγμές που πέρασαν τα δυο αγόρια με τον πατέρα τους έμειναν για πάντα ζωντανές στο μυαλό και στην ψυχή τους κρατώντας τους αιώνια δεμένους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Καιρός

Athens
scattered clouds
13.9 ° C
14.7 °
12 °
69 %
1kmh
40 %
Πε
14 °
Πα
17 °
Σα
18 °
Κυ
18 °
Δε
15 °

Ακολουθήστε Μας

1,481ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πιο Δημοφιλή