fbpx
18 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Τα παιδιά Indigo

Με τον όρο Indigo χαρακτηρίζονται τα “πεφωτισμένα” παιδιά δηλαδή αυτά που παρουσιάζουν περισσότερα χαρίσματα και μεγαλύτερη ευφυΐα σε σχέση με τα περισσότερα παιδιά της ίδιας ηλικίας.

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτά τα παιδιά έχουν περισσότερες ικανότητες και γνώσεις αναλογικά με την ηλικία τους αλλά και ξεχωριστό χαρακτήρα και στο σύνολο τους διαμορφώνουν πολύ διαφορετικές προσωπικότητες από τις συνηθισμένες. Αυτό τα κάνει ξεχωριστά καθώς δύσκολα μπορούν να συμβαδίσουν με τα υπόλοιπα παιδιά.

To κίνημα των παιδιών Indigo ξεκίνησε από την δεκαετία του 1970 από την Αμερικανίδα ερευνήτρια Nancy Ann Tappe. Το 1982 με την έκδοση ενός βιβλίου εδραιώθηκε η σχετική θεωρία με την οποία χαρακτηρίζονταν κάποια παιδιά ως indigo με βάση το χρώμα της αύρας τους.

Ωστόσο από το 1990 και μετά έχουμε περισσότερες σχετικές αναφορές για τα παιδιά αυτά. H  αποτύπωση όμως της αύρας είναι ακόμα κάτι που δεν έχει επιτευχθεί στο μέγιστο βαθμό από την επιστήμη. Άρα ο μόνος ασφαλής τρόπος για να χαρακτηριστεί ένα παιδί ως Indigo είναι μέσο διαφόρων τεστ προσωπικότητας.

Στην Ελλάδα υπάρχουν αναφορές για παιδιά Indigo με την ανάπτυξη της θεωρίας των παιδιών του “83. Ο ερευνητή Γιάννη Φουράκης είχε εντρυφήσει στην θεωρία αυτή και ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν παιδιά που γεννήθηκαν τον Απρίλιο του 1983  στην Ελλάδα και ήταν παιδιά αρχαίων Θεών και Ημίθεων.

Η πηγή της θεωρίας αυτής βασίζεται στο γεγονός ότι τον Αύγουστο του 1982 έλαβε χώρα ένα αστροφυσικό γεγονός που επηρέασε την κύηση των γυναικών. Στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1983 γεννήθηκαν περίπου 11.000 παιδιά και ο κ.Φουράκης ισχυρίστηκε ότι ορισμένα από αυτά είχαν ξεχωριστά γονίδια.

Μάλιστα την θεωρία αυτή την στήριζε και σε έρευνα που είχε διεξαχθεί μέσο των σχολείων για τα συγκεκριμένα παιδιά από την Ακαδημία και το Πανεπιστήμιο Αθηνών κατά την οποία μοιράστηκαν  ερωτηματολόγια μόνο σε αυτά τα παιδιά με τίτλο:

Διευρωπαϊκό Πρόγραμμα: “Βιολογικά, κλινικά και γενετικά χαρακτηριστικά που προάγουν τη σωματική και ψυχική υγεία”

Σε αυτό το πρόγραμμα συμμετείχαν κι άλλες χώρες εκτός από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με μια από τις θεωρίες τα παιδιά αυτά έχουν έρθει στην γη για να την κάνουν καλύτερη. Υπάρχουν αναφορές από ανθρώπους που ανήκουν στην Indigo κοινότητα όπου περιγράφουν διάφορες ιδιαίτερες ικανότητες τους που μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για να βοηθήσουν τους γύρω τους.

Εκτός από τα παιδιά Indigo στην πορεία υπήρξαν και άλλοι χαρακτηρισμοί όπως τα παιδιά rainbow, τα κρυστάλλινα παιδιά αλλά και πολλά άλλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Καιρός

Athens
clear sky
18 ° C
19.7 °
15.6 °
63 %
4.5kmh
0 %
Τρ
21 °
Τε
22 °
Πε
23 °
Πα
24 °
Σα
21 °

Ακολουθήστε Μας

1,481ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Μεγάλη Δευτέρα

Πιο Δημοφιλή