fbpx
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανασκόπηση εβδομάδας 31 Ιανουαρίου – 6 Φεβρουαρίου

Η εβδομάδα ξεκίνησε με την καταψήφιση της πρότασης μομφής του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα από τη Βουλή. Ψήφισαν 299 βουλευτές καθώς υπήρχε μια απουσία εξαιτίας θέματος υγείας. Οι 142 ψήφισαν υπέρ, οι 156 ψήφισαν κατά και ένα παρών. Υπήρχαν έντονες αντιπαραθέσεις στις ομιλίες των βουλευτών.

Νέα πιο ελαστικά μέτρα για τους εμβολιασμένους ανακοίνωσε η Κυβέρνηση από την αρχή της εβδομάδας καθώς επίσης δίνει και μια παράταση για εμβολιασμό με την τρίτη δόση για εκείνους που κλείνουν τους 7 μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Αν δε φροντίσουν μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου να εμβολιαστούν θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι χάνοντας έτσι όλα τα προνόμια της ελευθερίας των κινήσεών τους σε δημόσιους χώρους και καταστήματα.

Ωστόσο, σε αναστολή εργασίας συνεχίζουν να βρίσκονται το σύνολο τον υγειονομικών που δεν εμβολιάστηκαν και μένει να ανακοινωθούν οι αποφάσεις σχετικά με εκείνους που ενώ έκαναν τις δύο πρώτες δόσεις δεν επιλέγουν να κάνουν την τρίτη. Απ’ ότι φαίνεται όλοι εκείνοι οι υγειονομικοί που δε συμμορφώνονται με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης θα θεωρούνται ανεπαρκείς στο να ασκήσουν το λειτούργημα τους καθώς σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου υπουργού ο εμβολιασμός πρέπει να αποτελεί βασικό κριτήριο για την πρόσληψη στο ΕΣΥ. Όπως όλα δείχνουν, και σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις το πιθανότερο είναι τους επόμενους μήνες να ακολουθήσει η απόλυση τους.

Διπλή επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης. Μια δολοφονίας ενός 19χρονου στη Θεσσαλονίκη είναι ένα θλιβερό γεγονός που απασχολεί τα μέσα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας η αιτία της δολοφονίας φαίνεται να είναι οπαδικές διαφορές. Ωστόσο, η αστυνομία έγκαιρα προέβη στις κατάλληλες ενέργειες και συνέλαβε τον φερόμενο ως δολοφόνο, έναν 23 νεαρό Αλβανικής καταγωγής.

Ωστόσο, οι έρευνες για την καταγγελία βιασμού της 24χρονης Γεωργίας που είχε απασχολήσει το πανελλήνια το τελευταίο 15νθημερο συνεχίζονται. Οι τοξικολογικές εξετάσεις της κοπέλας δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα για εκείνη και απ’ ότι φαίνεται θα αιτηθεί επανεξέταση.

Επίσης, ο 37χρονος ιερέας από τα Πατήσια που κατηγορήθηκε για βιασμό, εν τέλη κρίθηκε προφυλακιστέος.

Νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα, αυτή τη φορά με πιο ήπια φαινόμενα σε σχέση με το προηγούμενο. Ένας νέος ορειβάτης χάνει την ζωή του στα αφού πέφτει σε μια χαράδρα στην περιοχή Τζουμέρκα. Η εβδομάδα κλείνει με τρεις ορειβάτες που βρέθηκαν νεκροί μετά από έρευνα στα Καλάβρυτα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Καιρός

Athens
broken clouds
13.2 ° C
14.3 °
10.8 °
83 %
3.1kmh
64 %
Σα
18 °
Κυ
19 °
Δε
21 °
Τρ
24 °
Τε
19 °

Ακολουθήστε Μας

1,481ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πιο Δημοφιλή