fbpx
21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απεβίωσε ο νομπελίστας ιολόγος Λικ Μοντανιέ

Γεννήθηκε το 1932 στην Κεντρική Γαλλία και σπούδασε ιολογία στο πανεπιστήμιο του Παρισιού απ’ όπου πήρε και το διδακτορικό του.

Εργάστηκε ως βιολόγος, ιολόγος, ερευνητής και καθηγητής πανεπιστημίου σε μια σειρά από οργανισμούς όπως το Ινστιτούτο Παστέλ και το Queens College αλλά και το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας.  

Η έρευνα του ήταν σχετική με τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι ιοί και πως μπορούν να αναπτυχθούν και να μεταλλαχθούν μέσω των ξενιστών. Με τις έρευνες του πάνω στην ιντερφερόνη άνοιξε τον δρόμο για να βρεθούν διάφορες θεραπείες ιογενών ασθενειών. 

Το 2008 βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη που έκανε με την επιστημονική του ομάδα για τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) ο οποίος προκαλεί την ασθένεια AIDS.

Η έρευνα του τον είχε οδηγήσει στο να πιστεύει ότι ένας οργανισμός με καλό ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί με τη σωστή διατροφή, βασισμένη σε ειδική δίαιτα, να ανταπεξέλθει και να ξεπεράσει τον ιό HIV. 

Οι ανακοινώσεις που έκανε το 2020 σχετικά με τον νέο κορονοϊό είχαν προκαλέσει σάλο στην επιστημονική κοινότητα. Ο ίδιος πίστευε από την πρώτη στιγμή ότι είναι ένας ιος που δημιουργήθηκε σε εργαστήριο και μάλιστα με τις δηλώσεις του άφησε υπαινιγμούς για τη μην αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της Covid 19.

Μάλιστα άφησα σαφής υπαινιγμούς ότι οι μεταλλάξεις του ιού θα είναι απόρροια του εμβολιασμού. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η εξάπλωση του ιού οφείλεται σε ατύχημα που έγινε στο Εθνικό Εργαστήριο Βιοασφάλειας που βρίσκεται στην πόλη Ουχάν στην Κίνα και ειδικεύεται από το 2000 στην έρευνα των κορονοϊών.

Η έρευνα για να αποδείξει όσα πίστευε ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Οι παρατηρήσεις του σχετικά με τον νέο κορονοϊό βασίστηκαν στην ομοιότητα που φέρει το γονιδίωμα του ιού με αυτό του ΗΙV αλλά και με αυτό της ελονοσίας το οποίο θεωρούμε ότι δε θα μπορούσε να προκληθεί με φυσικό τρόπο. Ωστόσο, η παραπάνω θεωρία έχει απορριφθεί από την επιστημονική κοινότητά.

Το ίδιο έγινε και με τη θεωρία που παρουσίασε ο Μοντανιέ ως τον μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης του ιού που βασίζεται στα “ηλεκτρομαγνητικά κύματα” που μπορεί να παράξει το DNA. Τη θεωρία αυτή την είχε αναπτύξει και στο παρελθόν όμως είχε απορριφθεί και χλευαστεί από τους συναδέλφους του. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Καιρός

Athens
few clouds
21 ° C
23 °
18.8 °
45 %
5.1kmh
20 %
Πα
21 °
Σα
19 °
Κυ
21 °
Δε
22 °
Τρ
24 °

Ακολουθήστε Μας

1,481ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πιο Δημοφιλή