fbpx
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανασκόπηση εβδομάδας 28 Φεβρουαρίου – 06 Μαρτίου

H εβδομάδα ξεκινάει με συζήτηση για διαπραγματεύσεις ώστε να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Η πρώτη συνάντηση ορίζεται στη Λευκορωσία με εκπροσώπους των δύο χωρών.

Οι πρώτες προσπάθειες μένουν άκαρπες και έτσι κανονίζετε και δεύτερη αλλά και τρίτη συνάντηση. Ωστόσο, η Ρωσία δεν αποσύρει τα στρατεύματα αλλά και η Ουκρανία δεν παραδίδεται οπότε οι μάχες ακολουθούν η μία την άλλη.

Η Δύση και οι ΗΠΑ συνεχίσουν τις κυρώσεις και προσθέτουν κάθε μέρα και περισσότερες. Αυτό μεταφράζεται από τη Ρωσία σαν οικονομικός πόλεμος. Έτσι η Ρωσία προειδοποιεί ότι θα ανταποδώσει όλες τις κινήσεις που θα γίνουν εναντίον της.

Η χώρα μας στηρίζει έμπρακτα την Ουκρανία και στέλνει εκτός από ανθρωπιστική βοήθεια και στρατιωτικό εξοπλισμό. Από την άλλη πλευρά η Τουρκία προσπαθεί να κρατήσει μια πιο ουδέτερη στάση με μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλήξει στην υπεράσπιση της Ρωσίας. 

Η Ρωσία απειλεί ακόμα και για πυρηνικό πόλεμο, και κάνει επίθεση έτσι ώστε να καταλάβει το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια. Οι Ρώσοι κάνουν έκκληση για την εκκένωση των εμπόλεμων περιοχών από αμάχους διότι πρόκειται να βομβαρδίσουν τις περιοχές. 

Μια ομάδα από Έλληνες ξεκινάει από τη Μαριούπολη με σκοπό να εγκαταλείψει την εμπόλεμη ζώνη. Με πολλές δυσκολίες κατάφεραν να φύγουν τελικά από την περιοχή. Μαζί τους υπήρχαν και Έλληνες αλλά και ξένοι δημοσιογράφοι.

Στην Ελλάδα τώρα ένας άνδρα δολοφόνησε την πρώην γυναίκα του μέσα στην καφετέρια της στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στην Ανδραβίδα Ηλείας όπου ένας 57χρονος δολοφόνησε τέσσερα μέλη μιας οικογένειας. Ο άνδρας εντοπίστηκε από τις αρχές. Σύμφωνα με την απολογία του τα κίνητρα της πράξης του ήταν οικονομικά.

Ο διάσημος επιχειρηματίας Κυπαρίσσης που ήταν αιχμάλωτος από τους απαγωγείς του για 70 ημέρες είναι και πάλι ελεύθερος καθώς η οικογένεια του κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα που ζητούσαν οι απαγωγείς. Ωστόσο, οι αρχές έχουν εντοπίσει μέρος από τα λύτρα και έχουν φτάσει στα ίχνη των απαγωγέων.

Ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η Λιγνάδη. Αναμένουμε τη δικαστική απόφαση.

Τα μέτρα για την πανδημία περιορίζονται σιγά σιγά και αναμένουμε περισσότερη “ελευθερία” όσο πλησιάζει το καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Καιρός

Athens
scattered clouds
15.5 ° C
17 °
11.8 °
69 %
1kmh
32 %
Σα
23 °
Κυ
23 °
Δε
23 °
Τρ
21 °
Τε
21 °

Ακολουθήστε Μας

1,481ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πιο Δημοφιλή