fbpx
15.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Ανασκόπηση εβδομάδας 24-30 Ιανουαρίου

Έχει περάσει τόσος καιρός και η πανδημία αποτελεί ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα στην ζωή και την καθημερινότητα μας. Η μετάλλαξη Όμικρον είναι αυτή που κυριαρχεί αυτή την περίοδο η οποία παρά τις εκτιμήσεις των ειδικών δεν φαίνεται να είναι και τόσο ανώδυνη όπως όλοι ελπίζαμε.

Από την αρχή της εβδομάδας το βαρομετρικό χαμηλό βρίσκεται πάνω από την χώρα μας. Η κακοκαιρία “Ελπίς” κάνει την εμφάνιση της. Οι θερμοκρασία σε πολλά μέρη της Ελλάδας είναι υπό του μηδέν και πολλά μέρη του τόπου μας είναι ντυμένα στα λευκά. 

Πολλά σχολεία μένουν κλειστά και η τηλεκπαίδευση έχει την τιμητική της μιας και το πολικό ψύχος, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε συνάρτηση με το καθεστώς πανδημίας το επιβάλλουν.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες το μεγάλο σκάνδαλο των ημερών που αφορά ένα κύκλωμα βιαστών με πεδίο δράσης σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας αρχίζει να παγώνει. Πλούσιοι και διάσημοι οι εμπλεκόμενοι. Κι όμως μια φτωχή και ταλαίπωρη γυναίκα αποφάσισε να καταγγείλει το βιασμό της και να τα βάλει με όλους και με όλα.

Η κακοκαιρία δυναμώνει μέσα στην εβδομάδα και δημιουργεί πολλά προβλήματα. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και εγκλωβισμένοι πολίτες ακόμα και στην Αττική οδό για τους οποίους στήνεται μια ολόκληρη επιχείρηση απεγκλωβισμού. Μέσα στον αναβρασμό αυτόν η κυβέρνηση αποφασίσει να δοθεί χρηματική αποζημίωση από την εταιρεία διαχείρισης της οδού για κάθε ένα αυτοκίνητο που αποκλείστηκε στην Αττική οδό. Παρόμοιες αποφάσεις και για αντίστοιχη περίπτωση αποκλεισμού εξαιτίας της κακοκαιρίας από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το κράτος αποφασίζει να ορίσει τις ημέρες  Τρίτη 25/1/2022 και Τετάρτη 26/1/2022 ως ημέρες αργίας για Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κρήτη και Κυκλάδες.

Άλλο ένα μεγάλο σκάνδαλο γίνεται γνωστό και διερευνάται από την αστυνομία και αφορά την καταγγελία μιας νέας κοπέλας σε έναν ιερέα ο οποίος σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της την βίασε πριν από μερικά χρόνια και ενώ ήταν ανήλικη. Από την προανάκριση ο ιερές προφυλακιστέος. 

Μέχρι στιγμής δυο άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας της κακοκαιρίας σε μια χώρα όπου ο μόνος μηχανισμός αντιμετώπισης για το κάθε τι από ότι φαίνεται είναι η
“Πρόληψη” με  τον ορισμό mini lockdown και “ημερών αργίας” στις πληγείσες περιοχές.

Μεγάλη έκρηξη έγινε αισθητή στο κέντρο της Αθήνας, στην λεωφόρο Συγγρού η οποία αναστάτωσε τους κατοίκους. Στην αρχή θεωρήθηκε ότι  προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αέριου όμως τελικά αποδείχθηκε ότι προκλήθηκε από την διαρροή υγραερίου. Ευτυχώς υπήρξαν μόνο τραυματίες και υλικές ζημιές. 

Η εβδομάδα κλείνει με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας για την λανθασμένη διαχείριση τόσο της πανδημίας αλλά και την κακοκαιρίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Καιρός

Athens
broken clouds
15.6 ° C
16.8 °
14.2 °
66 %
2.7kmh
75 %
Πε
16 °
Πα
17 °
Σα
18 °
Κυ
18 °
Δε
15 °

Ακολουθήστε Μας

1,481ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πιο Δημοφιλή