fbpx
19.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανεμβολίαστοι από σήμερα όσοι δεν κάνουν την αναμνηστική δόση

Σήμερα λήγει η προθεσμία που έχει δώσει το κράτος, για όλους όσους είχαν κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου πριν από επτά μήνες ή το μονοδοσικό εμβόλιο πριν από 3 μήνες, για να κάνουν την αναμνηστική δόση έτσι ώστε να θεωρούνται εμβολιασμένοι.

Οπότε όλοι όσοι αποφασίσουν να μην προχωρήσουν στον εμβολιασμό από σήμερα θα ανήκουν στους ανεμβολίαστους. Αυτό σημαίνει ότι χάνουν όλα τα προνόμια των εμβολιασμένων και θα πρέπει από εδώ και πέρα να συμπεριφέρονται ως ανεμβολίαστοι και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Και παρόλο που οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με ασθενής, το σύστημα υγείας καταρρέει και η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέση των χωρών με μεγάλο αριθμό θανάτων  από covid στην ΕΕ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι  από σήμερα μπορούν να εισέλθουν στην χώρα όλοι όσοι έχουν Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, χωρίς την επίδειξη αρνητικού rapid ή pcr. Για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ισχύουν όλα όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού έχει περίοδο ισχύος 9 μήνες και όχι 7 όπως έχει αποφασιστεί στην χώρα μας. Από την άλλη η κυβέρνηση δείχνει να είναι ελαστική με όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που κατέχουν το συγκεκριμένο πιστοποιητικό. Βέβαια και η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση οπότε όσοι φροντίσουν να εκδώσουν Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού λογικά θα μπορούν να τον χρησιμοποιούν στην χώρα μας. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Καιρός

Athens
scattered clouds
19.7 ° C
20.9 °
17.5 °
66 %
6.2kmh
40 %
Τρ
18 °
Τε
21 °
Πε
24 °
Πα
25 °
Σα
20 °

Ακολουθήστε Μας

1,481ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Μεγάλη Δευτέρα

Πιο Δημοφιλή