fbpx
18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γηροκομείο Κολαστήριο στα Χανιά

Μετά από πολλούς μήνες ερευνών για το γηροκομείο Αγία Σκέπη οι αρχές συγκέντρωσαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία έτσι ώστε να προχωρήσουν στην προσαγωγή και σύλληψη 7 ατόμων που κατηγορούνται για 30 ανθρωποκτονίες και 8 απόπειρες καθώς επίσης και για απάτες και έκδοση ψευδών βεβαιώσεων. Οι καταγγελίες είναι πολλές, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας εδώ και απ’ ότι φαίνεται το κίνητρο για τις πράξεις αυτές ήταν το παράνομο οικονομικό όφελος.

Το γηροκομείο Αγία Σκέπη είχε μετατραπεί σε κολαστήριο καθώς δεν υπήρχε καμία φροντίδα απέναντι στους ηλικιωμένους. Αντιθέτως, το προσωπικό φρόντιζε να χορηγεί ισχυρά φάρμακα χωρίς να είναι δικαιολογημένη η χρήση τους με απώτερο σκοπό να καθηλώνονται οι ηλικιωμένοι στα κρεβάτια τους έτσι ώστε να μειωθεί το λειτουργικό κόστος του ιδρύματος. Η φυσική συνέπεια αυτών των πράξεων σε πολλές περιπτώσεις ήταν να επέλθει συντομότερα ο θάνατος των ηλικιωμένων.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πολλά από τα πιστοποιητικά θανάτου αναφέρουν ψευδώς ότι ο θάνατος προκλήθηκε από καρδιακή ανακοπή, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις όπου πολλοί ηλικιωμένοι έφτασαν στο νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση με σηψαιμία και τελικά έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της έλλειψη φροντίδας, τροφής και νερού. 

 Οι συλλήψεις που έγιναν μέχρι στιγμής αφορούν άτομα που απασχολούνταν στην ιδιωτική μονάδα αλλά σύμφωνα με τη δικογραφία υπάρχουν και άλλοι κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή. Ανάμεσα τους συμβολαιογράφοι, γιατροί, μεσίτες αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι της Περιφέρειας Χανίων.

Μετά από ελέγχους που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων οι αρχές βρήκαν χρηματικά ποσά αλλά και προσωπικά αντικείμενα όπως χρυσαφικά για το οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι ανήκουν σε ηλικιωμένους από το γηροκομείο. Η σχετική έρευνα συνεχίζεται και οι συλληφθέντες θα κληθούν να δώσουν την απολογία τους την Παρασκευή και το Σάββατο. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Καιρός

Athens
overcast clouds
18.9 ° C
19.8 °
16 °
51 %
2.6kmh
100 %
Πε
20 °
Πα
21 °
Σα
22 °
Κυ
23 °
Δε
18 °

Ακολουθήστε Μας

1,481ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πιο Δημοφιλή