fbpx
15.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Νοσηλευτές έπλυναν με λάστιχο στην πυλωτή ηλικιωμένη

Μόνο ντροπή μπορεί να νιώσει κάποιος αντικρίζοντας της εικόνες που έχουν δημοσιευτεί στις οποίες φαίνεται μια ηλικιωμένη γυναίκα να βρίσκεται ξαπλωμένη πάνω σε μια κουβέρτα στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας και να βρέχετε με το λάστιχο από το πλήρωμα ασθενοφόρου που κλήθηκε για να την μεταφέρει.

Το θέμα έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις όπως είναι φυσιολογικό καθώς οι εικόνες αυτές θα μπορούσαν να είναι μόνο από τον μακρινό μεσαίωνα.

Η αιτιολογία του πληρώματος για την πράξη αυτή ήταν ότι η ηλικιωμένη θα λέρωνε το ασθενοφόρο γι αυτό έπρεπε να την πλύνουν πριν την μεταφορά. Για το περιστατικό αυτό ξεκίνησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Τα γεγονότα αυτά διαδραματίστηκαν στο Δήμο Ωροπού. Το ασθενοφόρο ανήκει στο Δήμο και το διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ένας από τους εργαζόμενους εργάζεται νόμιμα και σε δημόσιο νοσοκομείο.

Με εντολή του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη ο εργαζόμενος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από τη θέση του στο Δημόσιο και θα ακολουθήσει η διαδικασία της απόλυσης του.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού δεν υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο που να ορίζει το Υπουργείο Υγείας υπεύθυνο για τα ιδιωτικά ασθενοφόρα παρά μόνο για αυτά που ανήκουν στο Δημόσιο δηλαδή τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και του ΕΣΥ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Καιρός

Athens
scattered clouds
15.6 ° C
16.9 °
14.2 °
70 %
4.1kmh
40 %
Πε
16 °
Πα
17 °
Σα
18 °
Κυ
18 °
Δε
16 °

Ακολουθήστε Μας

1,481ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πιο Δημοφιλή